Acorel
Acorel background

KOOTSJ op afstand de beste met responsive feedback-app van Acorel

Slimme app helpt collega’s met elkaar in gesprek te gaan en zo het rendement van leren te vergroten.

“Door de combinatie van onze inhoudelijke HR-expertise en de technische kwaliteiten en creativiteit van Acorel is de KOOTSJ-app een heel goed en professioneel product geworden.”

In de sector van leren en ontwikkelen voor volwassenen beperkt de toegevoegde waarde van technologie zich nog vaak tot e-learning toepassingen. Steven Ebbens en Alfons Mathijssen beschouwen dat als een gemiste kans en ontwikkelden KOOTSJ connect, een nieuw en innovatief platform voor de transfer van leren. ACOREL ontwikkelde de centrale spil in dit nieuwe leer- en ontwikkelconcept: een feedback-app. Inmiddels lopen de eerste pilots bij onder meer ING, McDonalds, de Hogeschool van Utrecht en de internationale studentenorganisatie AIESEC.

“Als je vraagt aan leidinggevenden of ze het belangrijk vinden om hun medewerkers goede feedback geven, zeggen ze bijna allemaal ja”, zegt Alfons Mathijssen, oprichter en mede-eigenaar van KOOTSJ. “In praktijk komt daar vaak niets van terecht. Iedereen vindt dat het moet, maar bijna niemand doet het. Ons platform brengt daar verandering in.

Wij helpen teams en organisaties om beter samen te werken en beter te presteren door met elkaar in gesprek te gaan op basis van concrete feedback. Uitgangspunten als eenvoud, plezier en resultaatgerichtheid staan daarbij centraal.” De coaches van KOOTSJ kijken op afstand mee en begeleiden hun klanten waar nodig. Het motto van het bedrijf is dan ook: Op afstand de beste.

Oordeelloze feedbackboodschap

De app van KOOTSJ stelt mensen in staat om feedback te geven op collega’s. Wie feedback wil geven, beantwoordt een aantal vragen in de app. Op basis van de antwoorden formuleert het systeem een heldere, oordeelloze feedbackboodschap. De vragen die de app stelt, worden altijd op maat gemaakt. Klanten van KOOTSJ kunnen hun app helemaal laten afstemmen op hun specifieke leerdoelen. Mathijssen: “Als je naar leerrendement kijkt, leren mensen het meest in de praktijk. KOOTSJ helpt je het leerrendement nog verder te vergroten door mensen beter in staat te stellen van elkaar te leren.” Door de app leren gebruikers bovendien hoe het is om feedback te geven en te ontvangen. “Al doende krijg je het model onder de knie. Het gaat letterlijk in je systeem zitten.” 

 

“Het is heel fijn dat er bij Acorel mensen werken die met je mee willen denken.”

Acorel bouwde voor KOOTSJ de gelijknamige app. De KOOTSJ-app is gebouwd in HTML5. Het systeem is responsive waardoor de app zich prima thuisvoelt op zowel smartphones, tablets als desktops, ongeacht het merk of het besturingssysteem. De samenwerking tussen KOOTSJ en Acorel verliep gestroomlijnd. Mathijssen: “Het is heel fijn dat er bij Acorel mensen werken die met je mee willen denken. Dat doen niet alle ICT-dienstverleners, is mijn ervaring. We zijn écht samen aan het leren en aan het ontdekken – we groeien samen.”

 

Hoge verwachtingen 

Mathijssen heeft hoge verwachtingen van KOOTSJ connect. Het feit dat het platform nu al proefdraait bij een aantal toonaangevende namen, laat zien dat die verwachtingen niet ongegrond zijn. “We bouwen het platform gestaag uit”, vertelt hij. “Andere coach-begeleiders kunnen de app straks ook gaan gebruiken.” Maar er is nog veel meer mogelijk met de KOOTSJ-app. “Behalve feedback zou je er bijvoorbeeld ook onderzoeken mee uit kunnen voeren, bijvoorbeeld naar medewerkerstevredenheid”, legt Mathijssen uit. “KOOTSJ kan je vervolgens helpen om zaken aan te pakken waar je in zo’n onderzoek te laag op scoort.”

Acorel ontwikkelt regelmatig mobiele oplossingen. Meestal gaat het echter om apps die met SAP systemen integreren. Mathijssen sluit dan ook niet uit dat KOOTSJ in de toekomst ook een koppeling met SAP krijgt. Daarna lonkt de internationale markt. De samenwerking met Acorel heeft zich dan ook ontwikkeld tot een strategisch partnerschap. “Door de combinatie van onze inhoudelijke HR-expertise en de technische kwaliteiten en creativiteit van Acorel is de KOOTSJ-app een heel goed en professioneel product geworden.” 

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws? Meld je dan nu aan voor onze nieuwsbrief

Ga voor meer informatie over KOOTSJ naar www.kootsj.nl.