Acorel
Acorel background

LeaseWeb kiest voor SAP Sales Cloud en voor Acorel als implementatiepartner

Leaseweb is de eerste Nederlandse Cloud Service Provider die gaat werken met de SAP Sales Cloud voor hun CRM

“Straks is al onze klantinformatie gebundeld op één platform.

Het wordt de stuwende kracht achter onze customer engagement-activiteiten.”

LeaseWeb heeft meer dan 65.000 fysieke servers in beheer en levert al sinds 1997 IT infrastructuur oplossingen voor bedrijfskritische websites, internetapplicaties, e-mail servers, security en storage services. Het bedrijf heeft tien datacenters in de Verenigde Staten, Europa en Azië, die zijn aangesloten op een omvangrijk wereldwijd netwerk met een totale capaciteit van meer dan 5,5 Tbps. LeaseWeb (“LeaseWeb”) is een groep van onafhankelijke bedrijven die opereert onder de merknaam LeaseWeb. LeaseWeb bestaat uit LeaseWeb Nederland B.V. (“LeaseWeb Nederland”), LeaseWeb USA, Inc. (“LeaseWeb USA”), LeaseWeb Deutschland GmbH (“LeaseWeb Duitsland”), LeaseWeb Asia Pacific PTE. LTD. (“LeaseWeb Asia Pacific”) en LeaseWeb CDN B.V. (“LeaseWeb CDN”).

AMSTERDAM, 21 januari 2016 – Hostingprovider LeaseWeb Nederland en SAP partner Acorel gaven maandag 11 januari officieel het startsein voor het implementatietraject van SAP Sales Cloud (C4C). De organisatie wordt daarmee de eerste Nederlandse Cloud Service Provider die gaat werken met de SAP cloudoplossing voor Customer Relationship Management. Bjorn Tammer, Program Manager van LeaseWeb: “Straks is al onze klantinformatie gebundeld op één platform. Het wordt de stuwende kracht achter onze customer engagement-activiteiten.” LeaseWeb’s servicebedrijven in Europa, Azië en de Verenigde Staten verzorgen de cloudhosting voor ruim 17.500 klanten, variërend van zelfstandige internetprofessionals tot Hallmark en AFAS Software. Vanwege een explosieve groei in de afgelopen jaren heeft LeaseWeb Nederland nu behoefte aan systemen die de processen op grote schaal ondersteunen. Eerst was de administratieve ruggengraat aan de beurt, met de implementatie van SAP ERP (go-live eind 2016). En vanaf 11 januari 2016 kwam daar ook de implementatie bij van de CRM-cloudoplossing van SAP. Bjorn Tammer: “Met de integratie van SAP ERP en CRM leggen we de perfecte basis voor efficiënte werkprocessen en duurzame klantrelaties.”

Eén platform voor sales en service

De keuze voor SAP Cloud for Customer als CRM-systeem was snel gemaakt. “C4C past bij onze IT-omgeving en bij onze doelstelling om een betrouwbare, waardevolle partner te zijn voor onze klanten”, legt Tammer uit. Straks kan alles worden vastgelegd in het CRM-systeem in de cloud. Van contactmomenten tot afspraken, en van vragen tot wensen. Zo ontstaat een compleet en up-to-date profiel van elke afzonderlijke klant. Tammer: “Het geeft onze sales- en service-professionals de juiste handvatten om in te spelen op de specifieke behoeften van klanten. We verwachten dat onze dienstverlening hierdoor nog betrouwbaarder wordt.”

“Ik geloof in best-of-breed benadering”, vertelt Tammer. “Acorel is dé specialist in Nederland op het gebied van Customer Engagement en CRM-systemen.”

Acorel: dé specialist in customer engagement

LeaseWeb ging op zoek naar een passende implementatiepartner. Die moest snel kunnen schakelen en specialist zijn op het gebied van customer engagement. Na een selectietraject kwamen ze unaniem uit bij Acorel. “Ik geloof in de best-of-breed benadering”, vertelt Tammer. “En Acorel is dé specialist in Nederland op het gebied van customer engagement en CRM-systemen.” Dat gevoel werd nog eens extra bevestigd toen bleek dat ook de verantwoordelijke accountmanagers van SAP erg enthousiast zijn over Acorel.

Een uniek fundament voor customer engagement

Het implementatietraject waar deze week de kick-off van plaatsvond, is zonder meer innovatief en uniek te noemen. Enerzijds omdat LeaseWeb Nederland de eerste Cloud Service Provider is in Nederland die met C4C gaat werken. En anderzijds vanwege de functionaliteiten die aanwezig zijn in het systeem. Joost Goudriaan, accountmanager bij Acorel: “Door middel van demo’s en intensieve workshops hebben we de best passende oplossing samengesteld. SAP C4C vormt daarbij het fundament voor customer relationship management, en er komen koppelingen met de chat-tool, telefoonoplossing, marketing-oplossing en social media-kanalen van LeaseWeb.” Via de cloud hebben de medewerkers van LeaseWeb Nederland dan altijd en overal inzicht in de actuele klantinformatie.

Tammer: “Wij staan te popelen om met de nieuwe SAP systemen aan de slag te gaan!”

Wil je meer weten? Neem contact met ons op!