Acorel
Tata Steel IJmuiden

Tata Steel ontwikkelt één eCommerce platform

"Gemakkelijk om zaken mee te doen" is een van de belangrijkste drijfveren voor de digitale strategie van Tata Steel.

Tata Steel: klant en medewerkers verrast door gemak van SAP® Commerce Cloud

Tata Steel Europe (voorheen Corus) is Europa’s op één na grootste staalproducent, met activiteiten in het Verenigd Koninkrijk en het vasteland van Europa.

Tata Steel Europe werd in 1999 opgericht door de fusie van British Steel en Koninklijke Hoogovens en werd in januari 2007 overgenomen door Tata Steel. Tata Steel Europe heeft een ruwstaalproductie van 20 miljoen ton en levert lange en stripproducten aan de bouw, automotive, verpakking, ruimtevaart, engineering en energie industrieën wereldwijd.

Gemakkelijk om zaken mee te doen

“Gemakkelijk om zaken mee te doen” is een van de belangrijkste drijfveren voor de digitale strategie van Tata Steel, en e-Commerce is een belangrijk hulpmiddel om dit doel te bereiken. Tata Steel wil een e-commerce platform bouwen dat één toegangspunt en één enkele gebruikerservaring biedt voor alle bedrijven binnen Tata Steel. Met productgegevens afkomstig van meerdere backendsystemen hebben we een oplossing gemaakt die al deze informatie consolideert. Dit geeft het bedrijf een geweldig hulpmiddel om prijzen te bepalen op basis van productkenmerken en geeft de klanten een volledig overzicht van wat de eigenschappen van het product zijn. Het begin van de eCommerce oplossing begon met een uitrol voor een paar klanten. Alle andere bestellingen werden gedaan door werknemers die namens de klant de oplossing inkochten. Zowel de klant als de medewerkers waren aangenaam verrast door het gemak van zakendoen met de SAP Commerce oplossing.
Tata Steel IJmuiden

Bezoek www.tatasteel.nl voor meer informatie over de productie, bewerking en distributie van  hoogwaardig staal door Tata Steel. Voor meer informatie over SAP® Commerce Cloud kun je contact opnemen met Acorel.